25g kookosrasvaa
1-1,25 dl hyvää neitsytoliiviöljyä
erittäin hienoksi rouhittua suolaa maun mukaan
Sulata kookosravsa kattilassa. Lisää sulaan rasvaan hienonnettu suola. Itse käytän ruususuolaa ja mielestäni myllyn hienoin jauhatusaste on riittävä siihen, ettei suolapaakut narsku hampaissa. Anna kookosrasvan jäähtyä hieman ja lisää joukkoon desi oliiviöljyä, sekoita. Nosta kattila viileään ja anna rasvaseoksen hyytyä kiinteäksi, muttei kivikovaksi. Vatkaa kiinteytynyt rasva sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaamisen yhteydessä voi lisätä lopun öljyn. Tässä vaiheessa voi vielä peruuttaa, mikäli näyttää että seos menee liian löysäksi kaikella öljyllä. Huomioi, että levite kiinteytyy jääkaapissa, joten suht löysää saa olla. Mikäli käyttää muuta kuin oliiviöljyä, kannattaa öljyn määrää pienentää. Oliiviöljy kun kiinteytyy kylmässä jo ihan itsekseenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti