perjantai 11. huhtikuuta 2014

Taatelikakku ton-ton-ton


250g kuivattua taatelia
3 dl vettä
½ dl sokeria

½ dl kookosöljyä
½dl auringonkukkaöljyä
1 prk piltti omenasosetta
½ tl suolaa
½ vaniljatanko
½dl liotetteja kurpitsansiemeniä
1 tl omenaviinietikkaa
1 dl provenan täyskaurajauhoa
1 dl tattarijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhe
1 tl ruokasoodaa

Mittaa taatelit, vesi sekä sokeri kattilaan keitä niitä miedolla lämmöllä kunnes taatelit ovat pehmenneet. Lisää kuumaan seokseen kookosöljy ja anna sen sulaa. Lisää sitten auringonkukkaöljy sekä vanilja, sekoita ja anna seoksen jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen viinietikka, lioteut kurpitsansiemenet sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada sitten voideltuun jauhotettuun kakkuvuokaan. 

1 kommentti: