Tämän vuoden tähtihetki oli muuten se, kun Kaveri sai mämmin kanssa kookoskermaa. Nämä ovat tärkeitä juttuja, että on samanmoista kuin muillakin ruokailijoilla. Ja miksipä ei olisikaan. Ajatelkaapa omalle kohdalle... ;)
120g kuivattuja rikittömiä luomuluumuja
3 dl vettä
1½ dl oolannin perunamuussiainesta
1 dl tattarijauhoa (keskisen mylly)
½ dl Hirvelän kaurakuitusta
½ dl appelsiinimehua
½ tl suolaa
½ dl tummaa siirappia
1 rkl hunajaa
1 tl pomeranssia
8 dl vettä
Mittaa kattilaan 3dl vettä sekä luumut. Keitä luumut pehmeiksi ja lisää muussiaines. Anna kiehua hetki, lisää appesiinimehu ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää siirappi, hunaja sekä mausteet ja sekoita. Lopuksi lisää jauhot ja kaurauitunen sekä vesi muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Tästä määrästä riitti 1litran eskimon paperivuokaan sekä pieneen foliovuokaan. Hyvä järjestelmä sinänsä, kun pienen vuoallisen sa närkkiä maistiaisiksi, niin isompi säilyy sitten kauniina jälkiruoka-aikaa odottamaan. Paista mämmiä 175 asteisessa uunissa 1½ tunita ja anna vetäytyä folion alla. Mämmi on uunista otettaessa todella löysää, mutta asettuu kyllä jäähtyessään.
Oi kuinka ihanaa mämmiä olet tehnyt! :)
VastaaPoistaKiitoksia :) Todella herkullista oli myös sinun tekemäsi mämmi, kun kävin kurkkaamassa. Ihan aitoa kamaa. Meidän mämmin kokkailu vaan on niin vaikeaa, kun mies on ainoa, joka mämmistä oikeasti tykkää. Itsekin olen sitä alkanut syödä vasta tämän gluteenittoman myötä. Saa säätää itselleen sopivaksi ja myös riittävän löysäksi ettei tartu kurkkuun kiinni. ;) Hyvää pääsisäistä sinulle!
VastaaPoista