sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kyläreissua ja keksiniksiä

Ja kas näin meidän perhe lähtee synttäreille...


Nyt täytyy myöntää, että tuntui jotenkin kurjalta, kun piti pääsiäispäivänäkin touhuta keittiössä täydellä volyymilla. Tai eihän se toki mikään pakko olisi ollut, mutta olen tehnyt päätöksen ettei Kaverin ja Esikon koskaan tarvitse murehtia toisten juhlapöydissä. Ei siis tänäänkään. Ja nopeasti nämäkin tarjoilut syntyivät, noin tunnissa kaikkineen. Se on pieni hinta onnellisista lapsista. :) 

Cup Cakesit ovat loistoherkkuja mukaan otettavaksi. Niistä saa todella helposti näyttäviä ja niiden tekeminen on helppoa. Ihanaa on se, kun Kaverille saa pursotettua kookoskerma-suklaavaahdosta muhkeat kiemurat muffinssien päälle. Ja ihanaa on muuten sekin, että nykyään kermat voivat kulkea juhlapaikalle samassa rasiassa kuin Kaverin maidottomat eväät. Kuvan kuppikakut on tehty meidän ikisuosikkiohjeella, joka ei petä koskaan. Kaverin pursotuksiin käytin 2,5 dl Blue Dragonin kookoskermaa ja 80g eli yhden levyn Pirkan 55% Luomusuklaata, joka muuten on uusin kaiketon suklaalöytö. :) Teko-ohje täältä. Huomioksi muuten mainittava, että tuohon 55%:n suklaaseen ei tuota sokeria tarvitse lisätä, vaikka alkuperäisessä ohjeessa sitä onkin käytetty. Koristeet olivat muilta osin sopivia, mutta sisältävät pienen määrän rypsiä. Katsellaan miten käy...


Lopuksi vielä keksiniksi. Nopeat suklaahippukeksit syntyvät tällä taikinaohjeella, kun sekaan rouhii krouvisti muutaman palan sopivaista tummaa suklaata ja luonnollisesti jättää hillon pois. Keksit pyörittelin käsin ja painoin suht litteäksi pellille. Paistoaika näille oli 180 asteessa 15 minuuttia. Ohjeesta saa 18kpl mukavan kokoisia keksejä. Reunat vaan hieman levisivät ja keksin painaa keksit muotoonsa sopivan kokoisen lasin avulla välittömästi uunista ottamisen jälkeen, ennen kuin keksit kovettuvat. Näin sain aikaiseksi mukavan tasakokoisia keksejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti