torstai 5. joulukuuta 2013

Juhlahumua

Juhlien täyttämä syystalvi alkaa huipentua, kun Kaverin synttärit lähestyvät. Ei varmaankaan kovinkaan yllättävää, että tänä vuonna juhliin osallistuvat Jake ja merirosvot. :) Teeman parissa on piperretty jo hyvä tovi, eilen valmistui purje laivakakkuun. Jake ja kaverit löydettiin Prisman allennuslaarista jo syksyn alussa ja nyt ne on kaivettu kaapin perältä valmiiksi tulevaa pestiään varten. Valmistajalta muuten loistava veto, kun jokaisen ukkelin kenkien pohjassa on puisen grillivartaan mentävä reikä. Tänä vuonna seisotaan siis tukevasti laivan kannella. Jotenkin vaan jaksan liputtaa näiden lelujen puolesta, kun kakkua pitää koristella. Edellisvuosienkin härpäkkeet ovat edelleen tiukasti mukana leikeissä ja niiden juuret kyllä muistetaan.




Ja kakusta puheen ollen; tänä vuonna on "kermavaahtoa" kakun välissä. Vaikka Kaveri on kookosrasvoja syönytkin, niin ihan puhtaan kookoksen kokeilun olemme suosiolla siirtäneet tuonnemmas, koska tärkeämpiäkin ruoka-aineita on ollut jonossa. Vaan nyt on kokeiltu ja sehän sopii. Ette arvaa millä ilolla tulevan kakun koevedoksia herkuteltiin. Niin superpalkitsevia hetkiä ovat tällaiset. Ja joo, tunnustan: pikkuisen tirautin kyyneleen tapaista. Lapsen iloa on vaan niin valtavan ihanaa todistaa. Allergiset lapset osaavat olla jotenkin niin kiitollisia kaikesta uudesta mitä saavat. Ja niin osaavat niiden äiditkin. ;D Näin ollen on ihan pakko postata ennakkomakuja tulevista kemmakoista.... Se on kermavaahtoa!!!


3 kommenttia:

  1. Tosihienoa kun on kermavaahtoa synttarikakun valissa!! Tiedan tasan tarkasti tuon tunteen, kun saa......syoda!! Kylla se tuntuu juhlalta viela aikuisenakin....;-). Olen kaksi viimeista viikkoa nautiskellut keitetyista fenkoleista, kun nyt viimeiten RAST:ien jalkeen sain luvan niita kokeilla....hyvin on sopinut ja sekin on ollut juhlaa!!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kommentista. :) Näitä on varmaan vaikea tajuta, jos itsellä ei mitään rajoitteita ole. Ihan pelkkä viljavammakin ottaa välillä päähän, koska: Semper kola kakor... "Söisitkö itse, aina???" ;D
    Hieno juttu tuo fenkoli, se on kyllä superherkullista.

    VastaaPoista
  3. Joo, Semperin kola kakorit on hyvin tuttuja, Suomessa kaydessa se loytyy lahes jokaisen sukulaisen kaapista....;-). No parempi sekin, kun sipsit, jota minulle tarjottiin parikymmenta vuotta sitten kahvinkin kanssa...,-D. Postasin juuri pari kaiketonta pikkuleipareseptia, yhden tosi hyvan piparikokeilun ja toisen sitruunapikkuleivan, jota voi muunnella monen muunkin makuiseksi..,-). Itse tykkasin ja upposivat meilla "kaikettomia" kammoavinkienkin suihin. Kay katsomassa, jos ne sopisivat teidankin diettiin.

    VastaaPoista