tiistai 8. lokakuuta 2013

Possunfileetä uunissa ja kaiketonta punaviinikastiketta

Tässä jotakin tavallisuudesta poikkeavaa. Kaikessa herkullisuudessaan vieläpä todella helppoakin kokkailtavaa, vaikka ajallisesti pitkäjänteisyyttä tämä hieman vaatii, ja sitähän minulla ei ihan jaettavaksi asti ole. Vaan kyllä kannatti sinnitellä.


Mausta maustamaton possun ulkofilepala haluamallasi mausteilla. Meillä possun pintaan hierottiin savusuolaa, valkosipulijauhetta, kotisinappia sekä mustapippuria. Peitä liha kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin maustumaan. Nosta liha seuraavana päivänä hyvissä ajoin huoneenlämpöön (reilu tunti). Lihan on hyvä olla ihan oikeasti lämmintä; hygieniasuosituksista viis. ;) Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihan pinta kuumalla pannulla kauttaaltaan. Ruskistamiseen käytin öljyä, kun nämä suomifileet on putsattu kaikesta rasvasta ja makua antavasta. Pöh. No näillä mennään. Nosta liha paistoastiaan. Tätä köntsää paistoin 175 asteessa about tunnin. Nosta file uunista ja peitä se foliolla ja anna lihan vetäytyä puoli tuntia. 

Valmista kastike kaatamalla paistovuoasta lihasta valuneet makunesteet kattilaan. Lisää reilu loraus hyvää punaviiniä ja keitä hetki kasaan. Varsinkin lasten kanssa on tärkeää huolehtia, että kaikki alkoholi on varmasti haihtunut viinistä. Ja vanha viisaus pätee: eli huonosta viinistä tulee huono kastike ja toisinpäin. Lisää kastikepohjan joukkoon noin 2 dl kaurajuomaa (Oatly luomu), johon on sekoitettu  ½ rkl maizenaa. Anna pulpahdella sakeaksi. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kylkiäisinä toimivat oivasti paistetut herkkusienet. Alla vielä kuva Kaverin annoksesta. Lisäkkeenä yleisön pyynnöstä Moilasen riisimakaronia, itse olisin ehkä valinnut toisin, mutta herkullista oli näinkin. ;D 


2 kommenttia:

  1. Arg, kuola vain valuu, kun tutustun näihin kaikkiin herkkuihin, joita täältä löytyy.
    Pitää kai kutsua itsensä siun luo syömään :D.

    VastaaPoista