tiistai 8. lokakuuta 2013

Possun sisäfile

Syksyn tullen olen jälleen hullaantunut uunilihoihin. Possun sisäfile on muuten todella herkullinen ja murea leikkele, kun sen valmistaa uunissa rohkeasti pinkiksi ja viipaloi jäähtyneenä voileivän päälle. Kaukana prosessoidusta voileipämakkarasta tämä.


Putsaa fileestä kalvot pois ja hiero fileen pintaan haluamiasi mausteita. Kääri liha tiukaksi kääröksi kelmun sisälle. Ohessa parista syystä huono kuva...


...mutta siis kannattaa kääntää fileen ohut pää kaksinkerroin, jotta saa aikaan tasapaksun ja ennen kaikkea tasaisesti paistuvan pötkön. Koko komeus yöksi jääkaappiin maustumaan. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin huoneenlämpöön nostetun lihan päältä kelmu pois ja kuumalla öljytyllä pannulla pinta kiinni. Sen jälkeen kiertoilmauuniin 200 asteeseen n.20 minuutiksi. Itse en käytä paistomittaria, vaan sormella painamalla tunnustelen lihan kypsyyden. Tämän oppii hyvin muutaman hasardin jälkeen. ;D Nosta liha folion sisään ja anna vetäytyä pitkään ja hartaasti. Kannattaa muuten siivuttaa aina vain se määrä, minkä syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti