Mokkapalat ovat sellainen makean laji, että niitä on tullut kokeiltua pariinkin otteeseen, valitettavasti laihoin tuloksin. Mutta nyt natsasi. Uskallan väittää, että tämä on paras ohje, jonka olen konsanaan Kaveria silmällä pitäen kehitellyt. Suosittelen kokeilemaan, vaikka ruokailu ei meidän tapaan rajoittunutta olisikaan. Nuo koristeet ovat kyllä siinä ja tässä, että voiko Kaveri niitä syödä. Tällä kertaa napsittiin Kaverin palasta pois. Ehkä ensi kerralla maistellaan kera sydämin....
2 dl sokeria
4 dl provenan täyskaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl perunajauhoja
reilu ½ dl kaakaojauhetta
(käytin Van Houten)
3 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
1/4 tl ksantaania
1 tl suolaa
4 dl vettä
1 dl auringonkukkaöljyä
1 tl aitoa vaniljaa
2 banaania muussattuna
Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää sitten vesi, öljy, vanilja sekä muussatut banaanit ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kuorrutus
100 g kookosrasvaa
4 dl tomusokeria
½ dl kaakojauhetta
ripaus suolaa
1/4 dl vahvaa kahvia
Sulata kookosrasva kattilasta ja lisää sekaan kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja lisää sitten kahvi. Itse käytin tosi "myrkkyä" eli tein kahvikoneella ristreton, josta lorautin noin kaksi kolmannesta kuorrutteen sekaan. Tässä vaiheessa luulin, että tuli tenkkapoo, kun neste alkoi erottua massasta. Ratkaisin ongelman simppelisti vain kaatamalla nesteen pois. Kahvin maku oli jäänyt kuorrutteeseen, vaikka vesi tuntuikin erottuvan massasta.
Levitä kuuma massa jäähtyneen levyn päälle ja tasoittele. Kuorruten jämähtää tosi nopeasti, joten tässä vaiheessa kannattaa pitää kiirettä. Eli koristeet pintaan pikavauhtia heti kun kuorrute on levitetty. Anna kuorruteen jähmettyä kunnolla ja leikkaa annospaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti