Tällä kertaa eväät valmistettiin pienellä riskillä suklaata runsaasti käyttäen. Kaveri on silloin tällöin herkutellut tummalla suklaalla ja mitään oireita ei mielestämme ole ilmennyt. Käytössä on ollut Lindtin 70% tumma suklaa, jossa kylläkin varoitellaan jäämistä. Voihan ilo, että voidaan vedellä suklaata ja vielä saattaa sisältää mallista. Tämä antaa taasen toivoa tulevaan. Suolaisena meillä oli mukana paprikalla, vatajan kinkulla ja ruohosipulilla piristettyjä rieskoja. Menevät muuten jatkokehittelyyn, niin makoisia olivat. Luulen, että Kaverin synttäreillä jotakin samantapaista on tarjolla. Vaan tässäpä makiaa ohjetta jakoon.
½ dl sokeria
1 dl provenan täyskaurajauhoja
1/4 dl tattarijauhoja
1/4 dl perunajauhoja
reilu rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl vettä
1/4 dl auringonkukkaöljyä
½ banaani muussattuna
rouhittua suklaata
(käytin 2 palaa Lindtin 70%)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon vesi, öljy sekä muussattu banaani. Sekoita taikinaksi ja lisää joukkoon vielä rohittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin, sain tästä aikaiseksi 9 kpl, ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Koristeeksi pyörittelin tomusokerikuorrutteella koukerot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti