½ l vettä
1 prk bonan luumusosetta
1½ rkl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
½ dl sopivaa öljyä
1 dl puhdaskaurahiutaleita
1 dl hirvelän kaurakuitusta
1 dl tattarirouhetta
½ dl pellavansiemeniä
½ dl tärkkelysjauhoa
2 dl tattarijauhoa
3½ dl provenan täyskaurajauhoa
Mittaa kulhoon reilusti lämmin vesi ja sekoita siihen psyllium, hiiva, siirappi, luumusose, kaurahiutaleet, kaurakuitunen ja tattarirouhe. Anna turvota kymmenen minuuttia ja lisää sitten öljy, pellavansiemnet sekä jauhot. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukulla tai yleiskoneella viitisen minuuttia. Muotoile taikinasta pellille leipä öljytyin käsin ja ripottele päälle vielä hieman jauhoa. Kohota peitettynä 20 minuuttia, viillä pintaan halutessasi kuvioita ja paista 200 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista. Omasta mielestäni parasta paahdettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti