perjantai 5. heinäkuuta 2013

Makaronisalaatti

Meillä juhlittiin taas taannoin ja suolaiseksi tarjottavaksi valikoitui tämän kesän suosikki; makaronisalaatti. Tämä ruokalaji syntyi kesäkuisten helteiden aikaan, kun Esikko pyyteli kuumissaan jotakin kylmää ruokaa. Toimi oikein mukavasti myös juhlatarjottavana.


½ tuorekurkku
1 suippopaprika
n. 1 dl kuutioitua suolakurkkua (euroshopper)
pieni rasiallinen kirsikkaromaatteja
½ pkt vatajan pyökkisavustettua lisäaineetonta kinkkua
1-2 dl pätkittyä moilasen täysjyväriisispaghettia
loraus hyvää oliiviöljyä

Pätki spaghetti ja keitä kypsäksi. Huuhtele lävikössä kylmällä vedellä. Kuutioi kaikki muut ainekset ja sekoita yhteen spaghettipätkien ja oliiviöljyn kanssa. Anna maun tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Sekaan voi halutessaan lisätä mausteitakin, mutta suolakurkku ja kinkku antavat jo itsessään runsaasti makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti