tiistai 4. kesäkuuta 2013

Juhlat

Arki vie mennessään hurjaa vauhtia ja siten bloggailukin kulkee hieman viiveellä. Viime kuun puolella meillä oli pientä juhlan poikasta ja tarjottavaksi valmistui cup cakeseja sekä suolakeksejä. Cup cakesit eli kuppikakut syntyivät tuttifrutti-muffinssien ohjeella, jonka kaksinkertaistin. Maidollisten versioiden päälle pursotettiin sokerilla maustettua kermavaahto-ananastuorejuustokuorrutetta ja maidottomat saivat hunnukseen tomusokerista ja appelsiinimehusta valmistetun pikeerikuorrutteen. Värjäsin massaa ihan pienellä ripauksella kurkumaa, liikaa ei tietenkään kannata laittaa ettei ala maistua läpi.


Suolakeksit väsäiltiin näkkäriohjetta mukaillen. Ensimmäistä kertaa päästiin kokeilemaan savustettua sormisuolaa ja oli kyllä hauska lisä maustekaappiin. Keksit olivat huisin hyviä. Oikein hyvä vaihtoehto perinteisille vehnäkekseille, vaikka ruokarajoitteita ei olisikaan.


½ dl tattarijauhoa
½ dl täysjyväriisijauhoa
½ dl puhdaskaurahiutaleita
1 dl tattarileseitä
½ dl kuorittuja hampun siemeniä
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl riisihiutaleita
1/4 tl leivinjauhetta
2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
taikinaan ripaus ja pinnalle 2tl savustettua sormisuolaa

Sekoita kuivat aineet yheen, lisää vesi sekä öljy sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasiseksi ohueksi levyksi. ripottele päälle suola ja leikkaa taikinapyörillä osiin. Paista 170 asteessa kiertoilmalla n. 40 minuuttia. 

3 kommenttia:

  1. Hyvä idea nuo suolakeksit. Menee meilläkin kyllä kokeiluun ensi viikon juhlia silmällä pitäen.

    Mukavaa kesää muuten teidän perheelle! Ainakin aurinko on näin alkukesästä hellinyt.

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva löytää muutama uusi blogi ja uusia ideoita, kun melkein samassa jamassa näiden ruokien kanssa ollaan. Tosin, meillä vasta pikku hiljaa on selviämässä mikä käy ja mikä ei. Ei-lista sen kun kasvaa.

    Tsemppiä ja iloa arkeen!

    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit. :) Toivottavasti tästä näpertelystä on jonkinmoista helpotusta omaan arkeen. Siinä yksi suurimmista innoittajista koko hommaan, siis tähän bloggailuun.

      Niin ne listat tuppaavat tehdä, ensin kasvavat toisesta päästä ja sitten kuin huomaamatta myös toisesta. Onneksi! Pitkää pinnaa ja roppakaupalla rohkeutta. Niitä tarvitaan. Mutta ihan omasta kokemuksesta voin sanoa, että ajan mittaan helpottuu nämä hommat ja rutiniia tulee alati lisää.

      Aurinkoista kesää ja jaksamista teidän perheelle!

      Poista