1 dl provenan täyskaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 dl sokeria
1 banaani muussattuna
3/4 dl sopivaa öljyä
2 dl (appelsiini)mehua
Täyte:
2 luomuomenaa kuutioituna
1 rkl perunajauhoja
1 tl ksantaania
2 dl kaurajuomaa (oatly luomu)
2 rkl tomusokeria
ripaus suolaa
½ tl aitoa vaniljaa
1 rkl auringonkukkaöljyä
½-1 tl kanelia
1/4-½ tl inkivääriä
Mittaa kulhoon perunajauho ja ksantaani sekä noin ½ dl kaurajuomasta. Vatkaa tasaiseksi sen aikaa, että seos sakenee hieman. Lisää tomusokeri, öljy ja vanilja sekä lopuksi loput kaurajuomasta koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon kuutioidut omenat sekä mausteet. Sekoita.
Valmista taikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon mehu, öljy sekä muussattu banaani ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina piirasvuokaan, joka on voideltu öljyllä ja jauhotettu tattarijauhoilla. Kaada omenatäyte tasaisesti taikinan päälle. Paista piirakkaa 170 asteessa kiertoilmalla noin 25 minuuttia. Kuten mainittu, ehdottomasti parasta seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti