1½ dl GoGreen suurten valkoisten papujen sälöntälientä
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunanmehua
Mittaa papujen säilöntäliemi vatkauskulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella tai yleiskoneella vaahdoksi. Koostumus muistuttaa erehdyttävästi vatkattujen munanvalkuaisten koostumusta. Lisää loput aineet ja vatkaa siitisen minuuttia kunnen on syntynyt tiukka valkoinen massa. Pursota marengit pellille leivinpaperin päälle. Väliä on hyvä jättää, koska marengit leviävät hieman paistuessaan. Tästä määrästä taikinaa tulee kaksi pellillistä. Paistoin marenkeja vajaassa 100 asteessa kiertoilmalla tunnin ja kolme varttia. Paistamisen jälkeen sammutin uunin ja annoin marenkien vielä kovettua uunissa sen viiletessä. näistä tuli ihanan kevyitä ja ihan oikean marengin oloisia. Suosittelen!
![]() |
Massa ennen pursotusta. |
Kiitos mahtavasta blogistasi! Se pelasti minun tiukahkon imetysdieettini! Kerron ensi viikolla marttayhdistyksessäni vinkkejä allergisen tarjottaviin ja ajattelin kysyä saanko printata mukaan pari reseptiä blogistasi, lähde mainiten toki? Jotkut varttuneimmista jäsenistämme eivät ole kovin näppäriä netinkäyttäjiä...
VastaaPoistaTerve. Elina
Moikka! Ihana kuulla, että tästä on ollut jollekulle apua. Se on yksi suurimmista syistä näiden tallentamiseen ollutkin, että joku muukin hyötyisi omasta yrityksestä ja erehdyksestä. Ja toki saat printtailla. :)
Poista