torstai 16. tammikuuta 2014

Lasagne tuorepastasta (gluteeniton, maidoton, munaton, soijaton)

Voihan autenttinen suutuntuma sentään! Nyt tuli hyvää lasagnea. Olikohan salaisuus siinä, että tämä tuli tehtyä ihan fiiliksellä arkena työpäivän jälkeen. Kokonaisuudessaan tämän tekemiseen kului ainoastaan 45 minuuttia siitä, kun valtasin keittiön ja lopulta kannoin höyryävän pastaherkun ruokapöytään. Tästä piti tulla kahden päivän ruoka, mutta... :D


Lasagnelevyt

1½ dl provenan täyskaurajauhoa
1½ dl tattarijauhoa
1 dl täysjyväriisijauhoa
3/4 dl perunajauhoa
1/4 tl ksantaania
1½ tl psylliumia
2½ dl vettä


Jauheliha-tomaattikastike

400g sopivaa jauhelihaa (meillä possua)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
5 aurinkokuivattua tomaattia
2 tlk säilöttyjä tomaatteja (biona)
½ tlk vettä
suolaa, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, oreganoa, basilikaa
(ripaus maustepippuria jos käytät possun jauhelihaa)
(loraus punaviiniä)

Aloita lasagnen valmistus mittaamalla jauhot kulhoon. Sekoita jauhoihin ksantaani ja psyllium. Kaada joukkoon vesi ja vaivaa kiinteäksi taikinapalloksi. Kääräise pallo kelmuun ja jätä asettumaan. Tässä vaiheessa on hyvä laittaa uuni lämpiämään. 200 astetta kiertoilmalle.

Pilko sipulit ja laita ne pannulle paistumaan runsaaseen oliiviöljyyn. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Pilko jauhelihan joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja mausta. Lisää pannulle tomaatit ja vesi (sekä viini). Anna kastikkeen hautua 10 minuuttia.




Kastikkeen hautuessa voi valmistella pastataikinan. Levyt kannattaa kaulita kuitenkin kokoamisen lomassa. Vaihaa taikinasta pötkö ja jaa se viiteen osaan. Levitä öljytyn uunivuoan pohjalle kerros jauheliha-tomaattikastiketta ja kaulitse päälle ensimmäinen levy. Kaulitsemisen apuna käytin ripauksen perunajauhoa. Taikina oli kylläkin todella helppoa käsiteltävää. Levitä taikinalevyn päälle kastiketta ja kauli seuraava levy jne. Viimeiseksi kerrokseksi kannattaa jättää kastike, näin kun juusto on poissa kuvioista. Pintaan vielä Jamie Oliverin mitalla oliiviöljyä ja koko komeus 20 minuutiksi uuniin. 


2 kommenttia:

  1. Itse tein tuossa korianterikanaa, juttelin niitä näitä miehen kanssa ja heittelin kanan sekaan pannulle mitä kaapista löytyi. Sekoittelin ja perehdyin jutusteluun enemmän kuin ruuan laittoon. Ja avot - eipä ole niin hyvää tullut milloinkaan eikä sitten jälkeenpäinkään, vaikka miten olen yrittänyt. Kaiholla voi muistella onnistuneita ruokia. Pitää koittaa tätä ohjetta myös (siis ihan -ton ihminen kanssa, mausteet ja kaikki - mikä rajoittaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiilisruoat on kyllä aina niin hyviä. Termi Soul Food on kovin osuva. :) Tulee tätä blogia käytettyä omana keittokirjana ja vaikka kuinka tekee ohjeen mukaan, niin tuntuu että lopputulos vaihtelee tuon tuosta. Ihme juttu!? :D

      Poista