Äitienpäiväateria nautittiin ulkona piknikhenkisesti viltin päällä. Kyllä grilliherkut vaan maistuvat herkullisilta pitkän talven jälkeen. Meillä on aina tykätty erilaisista kasvisnyyteistä. Ruokarajoitteiden kanssa ne toimivat erityisen hyvin, koska sisältöä voi muutella kunkin ruokailijan mukaan. Tänä keväänä Kaverinkin nyytti on jo ihanan värikäs. Meillähän on hiljattain tapahtunut kummia, kun allergisoivien listalta on alkanut tipahdella artikkeleita pois siihen tahtiin ettei meinaa perässä kestää. Niinpä tällä kertaa Kaverin nyytti oli lähes identtinen muun perheen kanssa, vain fetajuusto jäi puuttumaan.
Kasvisnyytteihin sukelsi 200g herkkusieniä, 1 iso kesäkurpitsa, 1 suippopaprika, 2 sipulia, 10 valkosipulin kynttä sekä rasiallinen miniluumutomaatteja. Tomaatteja lukuunottamatta pilkotut kasvikset marinoituivat jääkaapissa reilun tunnin oliiviöljyssä, tilkassa tummaa balsamicoa ja mausteiksi ripaus suolaa, chilihiutaleita, oreganoa ja valkosipulijauhetta. Kasviksethan voi pakata nyytteihin suoraankin, mutta mikäli tahtoo nopeuttaa kypsymistä voi niitä pyöräyttää nopeasti pannun kautta niin, että saavat pienen alkulämmön. Tämänpäiväiset vierailivat pannulla ja nyytit kypsyivätkin alle puoleen tuntiin. Alla ylempänä Kaverin juustoton nyytti pakkausvaiheessa ja alempana muun perheen fetajuustolla ryyditetty versio suoraan grillin kuumuudesta.
Ruokien kypsyessä Esikko keräsi äidille kukkia, jotka ruokailun lopuksi pääsivät koristamaan äidin lasia. Eikö yksinkertainen osaakin olla kaunista!? Tässäpä luonnon vaatimatonta kauneutta kaikille äideille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti