noin ½ dl rouhittua maidotonta suklaata (4 palaa lindtin 70%)
1 rkl kookosöljyä
n. 2,5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta (van houten)
½ dl kaurajuomaa (oatly lyomu)
pari tippaa piparminttuöljyä
ripaus erittäin hienoksi jauhettua suolaa
½ tl aitoa vaniljaa
Sulata kookoarasva kattilassa ja lisää sulaan rasvaan maito. Sekoita yhteen ja anna kiehahtaa. Lisää kuumaan liemeen suklaarouhe ja anna suklaan sulaa. Lisää noin puolet kaakaosta ja tomusokerista ja vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää sitten vanilja, piparminttu sekä loput sokerista ja kaakaojauheesta. Vatkaa seos tasaisen kuohkeaksi ja levitä tasaiseksi leivinpaperin päälle. Nosta fudge puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan ja jaa sitten terävällä veitsellä annospaloihin. Säilytä jääkaapissa peitettynä. Maku paranee ajan kanssa eli fudge kannattaa valmistaa edellisenä päivänä ennen tarjoilua.
Lisäys 23.12.2012
Ei mennyt taaskaan niin kuin Strömsössä, joten mokat jakoon. Pari sanaa vielä hyvästä koostumuksesta. Valmis massa on venyvää ja hieman sitkeää. Mikäli koet massan levittämisen helpoksi, ei massa ole vielä valmis. Yllä olevassa kuvassa jo kertaalleen jääkaapissa levännyt ja sen jälkeen uudelleen vatkattu fudge. :) Ajattelin laittaa kuvan hyvästä koostumuksesta, koska kuva kertoo usein enmään kuin tuhat sanaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti