keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Uusi vuosi mallia 2015 kera perunasalaatin ton-ton-ton

Uuden vuoden menu on lasten toiveesta nakkeja ja perunasalaattia (siitäkin huolimatta että neuvotteluja on käyty ;). No ainakin mennään perinteitä kunnioittaen. Perunasalaattiin kokeilin tuota tässäkin blogissa vilahdellutta uutuutta eli Oatly kaura fraicea. Inhottaa tosin sen sisältämä rypsi, kun tiedän että huomenissa tarvitaan Kaverin taipeisiin kortisonia. Vaan menkööt aina silloin tällöin, jospa samalla tapahtuisi rypsille siedättymistä siinä samalla. Tässäpä maidoton, munaton ja soijaton perunasalaatti siis. :)


6 isoa kiinteää perunaa
1-2 (luomu) omenaa
1/4 purjosta
2-3 suolakurkkua

1 prk Oatlyn kaura fraicea
2 tl kotisinappia
1/4 tl suolaa
1 tl etikkaa
½ tl valkosipulijauhetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Itse keitin kuorineen, kun jostakin syytä peruna on tällä tavoin makuisampi. Anna perunoiden jäähtyä ja pilko sillä aikaa muut ainekset. Tuo käyttämäni purjokin oli muuten suurempaa kokoluokkaa, joten 1/4 on määränä suuntaa antava. Olisiko ollut noin 1½ dl hienoksi suikaloitua purjoa. About. Sekoita kastikeainekset. Kuori ja kuutioi perunat, sekoita yhteen aiemmin pilkottujen ainesten kanssa ja kaada päälle kastike. Kääntele niin, että kastiketta on joka puolella. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Hyvää uutta vuotta!

tiistai 23. joulukuuta 2014

Hyvää joulua!

Joulua on valmisteltu kovalla tohinalla ja keittiö on kyllä ollut taasen tämän talouden käytetyin huone. Nyt on kaikki valmiina ja meidänkin talouteen laskeutuu joulurauha. Ihan harmittaa etten ole ehtinyt ja jaksanut postailla uusia juttuja nyt jouluksi, mutta ehtiihän sitä joulun jälkeenkin. Ei ne ohjeet ehdi vielä ensi jouluksi pilalle mennä. ;) Tulossa on siis kaiketonta lanttulaatikkoa ja Kaverin synttäritkin päivittyvät pienellä viiveellä. Nyt kuitenkin hyvän joulun toivotus kera muutaman jouluruokaisen kuvan....