tiistai 3. heinäkuuta 2012

Coctailpiiraat (10-12 kpl)

Moniallergisille on kovin vähän ohjeita suolaisiin piiraisiin. Nämä olivat taannoisilla kahvikekkereillä loistavia. Tein muutaman eri täytteen, osa allergisille ja osa vähemmän rajoittuneille. Lisäilen tähän postaukseen uusia täytteitä ajan saatossa aina kun niitä ilmaantuu. Annoskateutta ei syntynyt, kun kaikki tarjottava näytti suunnilleen samalta. Taikina on niin mainio, että tulen sitä jatkossa  käyttämään ihan yleisesti piiraissa. Taikinaresepti esiintyi ensi kerran taannoisessa kaalipiiraassa, mutta nyt laitoin joukkoon hieman leivinjauhetta ja koostumus oli mielestäni aavistuksen parempi. Ja ohje muuntuu myös mukavasti hieman makeampiinkin  versioihin. Tein kokeeksi pari mustikkapiirasta ja olivat hyviä. En kuvaa älynnyt ottaa... Siis ihan perussettiä: marjoja, sokeria ja perunajauhoa sekaisin. Niitä tuli sellaisia todella sulosia minimustikkakukkosia. Laitan kyllä aiheesta postauksen, kun niitä keittiössämme taas valmistuu. Syksymmällä varmaankin, kun en oikein välittänyt tässäkään noista pensasmustikoista. Outo olen...


¾ dl vettä
1 dl sopivaa öljyä
¼ tl psylliumia
¼ ti ksantaania
¼ tl leivinjauhetta
2 dl jauhoa
(käytin puolet täyskaurajauhoa ja puolet tattarijauhoa)
1 dl hirvelän kaurakuitusta
Sekoita taikinan ainekset yhteen ja anna taikinan levätä kymmenisen minuuttia. Painele taikina muffinssivuoan syvennyksiin tasaiseksi kerrokseksi (paksuus n. 3mm) ja laita kuppeihin täytettä. Täytettä saa olla koko kupin verran, koska nämä munattomat eivät paisu paistettaessa, pikemminkin laskeutuvat jäähtyessään. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Olen koettanut tehdä taikinan myös kokonaan kauralla. Lopputulos on tällöin todella mureneva ja siis vaikeampi käsitellä, ainakin kypsänä. Tomii kuitenkin, mikäli muita vaihtoehtoja ei ole. Maku on kuitenkin kaikilla tavoilla hyvä.

Täyte 1
2 vatajan lisäaineetonta nakkia
½ paprika
1 kevätsipuli
2 dl oolannin perunamuussiainesta
2 dl kaurakermaa (gogreen)
2 rkl perunajauhoja
mustapippuria
kuivattua persiljaa

Pilko nakit, sipuli ja paprika pieniksi kuutioksi ja paista niitä hetki pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää muussiaines ja anna sen sulahtaa. Nosta pannu levyltä ja kaada joukkoon kerma sekä lisää perunajauhot. Mausta ja sekoita tasaiseksi.

Täyte 2
100 g jauhelihaa
1 kevätsipuli
suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta
4 kuutiota pakastepinaattia
2 dl oolannin muussiainesta
2 dl kaurakermaa (gogreen)
2rkl perunajauhoja
Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta seos ja lisää joukkoon pinaatti ja perunamuussiaines. Anna pinaatin ja perunan sulahtaa ja nosta pannu levyltä. Lisää joukkoon kerma sekä perunajauho ja sekoita tasaiseksi.

Mustikkapannukakku



  1l kaurajuomaa
4 dl oolannin muussiainesta
4 dl provenan täyskaurajauhoaja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-1½ tl suolaa
1 dl sokeria
½ tl aitoa vaniljaa
½ dl auringonkukkaöljyä
4 dl mustikoita
 
Kuumenna puolet kaurajuomasta ja lisää siihen perunamuussiaines. Ota kattila levyltä ja lisää loppu kaurajuoma. Seoksen on hyvä antaa jäähtyä suhteellisen haaleaksi ennen jauhojen lisäämistä. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle mustikat. Paista 225 asteessa noin 30-35 minuuttia.